Medence építés


Kevesen ismerik a medence építés szakmai fortélyait, és nem is gondolnák, hogy a medencéknek nem csak többféle típusa (kültéri és beltéri, kerti medence, úszómedence, gyermekmedence, stb.) létezik, hanem a medence kivitelezésnek is többféle technológiája lehet.

A két leggyakrabban alkalmazott technológia a fóliás medence építés és a csempés medence építés.

A medence burkoló fólia előnye, hogy 40%-kal olcsóbb, gyors kivitelezést tesz lehetővé, könnyebben tisztán tartható és kellemes érzést biztosít a használóknak.

A medence készítés menete a következő:

a medence helyének és méretének kiválasztása után a medence formájának kialakítását a helyszínen /monolit/ vasbeton szerkezettel építjük. Ez az építési technológia bármilyen alakú, méretű, feszített vagy süllyesztett víztükrű, lépcsős, vagy krómacél létrás medence kialakítását teszi lehetővé mindenféle formai megkötés nélkül.

Különböző látványelemek és kényelmi berendezések kerülnek kialakításra (pl. víz alatti világítás, nyakzuhany), majd a medence burkolása a felhasználó által kiválasztott technológiával (csempés, vagy fóliás) következik.

A felépített medence zavartalan használatát kanadai uszodatechnikai berendezések biztosítják.

A vízkezeléshez környezetkímélő Bayrol vegyszereket használunk, illetve a vegyszer nélküli, úgynevezett katalitikus sós vizes eljáráshoz is biztosítunk berendezéseket. Lehetőség van UV lámpás és ózongenerátoros vízkezelési technológia választására is.

Igény esetén akár a medence környezetének kialakítását is (kertrendezéssel) elvégezzük.

A medence építés során megrendelőink a következő kiegészítő elemeket is igényelhetik:

  • krómacél korlátok

  • nyakzuhany

  • ugródeszka

  • úszógép

  • különféle látványelemek

  • krómacél és műanyag fólia tekerőszerkezet

  • téli- nyári medence takarók

  • biztonsági takarók

  • beltéri medence esetén szükséges páramentesítő berendezések


Medencéink rövid idő (akár 2 hét) alatt elkészülnek, szakembereink az ezt megelőző tervezési, engedélyeztetési eljárásban is a megrendelők rendelkezésére állnak és a későbbi rendszeres karbantartást is vállalják. Ön megrendeli, mi kulcsrakészen elkészítjük. Telephelyünkön egy egyedi formájú bemutató-medence is megtekinthető előzetes időegyeztetés alapján.

És végül egy hasznos alkalmazás, mely segítségével virtuálisan előre megtervezheti medencéjét, így láthatja milyen medence típus, illetve burkolat tetszene Önnek a legjobban: medence tervező 

Mivel a medence építés ára teljesen egyedileg alakul (függ a medence méretétől, formájától, a felhasználásra kerülő anyagok és technológiák változataitól) kérjük, hogy hívjon minket bizalommal és személyre szabott árajánlatot tudunk Önnek készíteni.

Ha még nincs konkrét elképzelése, vagy bármilyen további információra lenne szüksége, akkor is keressen minket bizalommal!

Érdeklődését, megkeresését várjuk a +36 30 380 0191 -es telefonszámon!